fbpx
Photo by Melissa Scharroo, Capribee.

Meer focus in 2020!

2019, wat een jaar!
Ik heb zoveel verschillende dingen meegemaakt. Ik ging weg bij de universiteit om de potentie uit mijn bedrijf te kunnen halen. Ik wilde echt – ja, en dan nu ook echt – gaan focussen op één ding (mijn bedrijf). Dat goed neerzetten, uitbreiden, laten groeien, nieuwe dingen ontwikkelen.

In november heb ik genoten van een heerlijke vakantie en yes, dat was het begin van de eerste veranderingen. Ik stuurde een e-mail naar al mijn klanten dat mijn werkwijze in het nieuwe jaar zou gaan veranderen, wat alleen maar positieve invloed zou gaan hebben op de kwaliteit van mijn werk.

Ik wil met meer focus gaan werken, zodat ik niet alleen voor klanten aan het werk ben, maar ook echt aan mijn eigen bedrijf werk. Het verband is makkelijk gelegd. Als ik met meer focus werk aan taken voor mijn klanten, zijn ze sneller klaar. Ik laat me minder afleiden door bijzaken of mails én dan blijft er tijd over voor andere zaken.

Het klinkt allemaal zo mooi. Zeggen dat je je e-mail uitzet, zodat je gefocust kunt werken. Maar dat blijkt toch net iets lastiger dan dat het in mijn hoofd leek. Als ik dan aan het werk ben, kom ik er toch achter dat ik die ene e-mail nodig heb… Ja, dan open je Mail of Outlook weer en zie je toch mailtjes waar je iets mee zou moeten. Het is dan heel verleidelijk om toch nog even dat rijtje e-mails weg te werken…

Toch lukt het me redelijk om de verleiding te weerstaan en merk ik dat het nu al invloed heeft op mijn werk. Ik krijg meer gedaan én ik doe meer werk voor mijn eigen bedrijf. Neem nou het schrijven van dit artikel. Ok, ik moet eerlijk zeggen dat mijn mailprogramma openstaat en dat in de trein werken ook voor de nodige afleiding zorgt. Maar het wordt geschreven! Hoe tof is dat? Zou het dan toch lukken om in 2020 echt te laten zien wat ik kan? De kennis te delen die ik heb en jullie dat te laten zien?

2 thoughts on “Meer focus in 2020!”

Leave a Comment

Your email address will not be published.