fbpx
Photo by Melissa Scharroo, Capribee.

In 5 stappen een Insta Reels Video met Canva

Insta Reels, het schijnt momenteel DE manier te zijn om je Instagram organisch te voorzien van nieuwe volgers. Dat wil zeggen dat zonder dat je geld investeert om Instagram advertenties te maken, je toch meer mensen bereikt. Hierdoor krijg je meer mensen die je account volgen en nog meer bereik (waardoor je nog meer volgers kunt krijgen). Als je je social media berichten voldoende en goede call to actions geeft, zorg je er uiteindelijk ook voor dat je zelfs meer kunt gaan verkopen, waardoor de omzet van je bedrijf stijgt.

Ik heb het hier heel bewust over schijnt. Er is zoveel over Insta Reels en vooral over de resultaten van Reels te vinden, alleen zelf heb ik het nog niet ervaren. Dat wil niet zeggen dat ik niet geloof dat Insta Reels je account echt kunnen laten groeien! Ik wil meer aangeven dat ik het nu voor mijn eigen account ga ervaren 😉

Het is namelijk altijd zo dat je de content die je plaatst op al je social media accounts gericht is op wat jouw doelgroep interessant vindt. Het kan zomaar zo zijn dat de mensen die mij volgen helemaal niet naar Insta Reels willen kijken. Daarbij heb je nog te maken met dat de mensen die je wel bereikt met Instagram Reels, jouw content vervolgens leuk genoeg moeten vinden om je te gaan volgen en bij je te blijven hangen.

Kortom, we gaan het ervaren!

Wat ik wel echt zeker wist, was dat ik mijn eerste Instagram Reels met Canva wilde maken. Je ziet ook Instagram Reels voorbijkomen met mensen die op ‘magische wijze’ de zinnen in beeld laten verschijnen met hun handen, of de meest gekke dansjes doen. Superleuk om te zien, maar ik heb toch het idee dat als ik dergelijke dansjes toepas, ik eerder volgers kwijtraak dan dat ze erbij komen.

Canva ben ik in ieder geval een stuk flexibeler mee. Heb jij exact hetzelfde? Lees dan in dit artikel hoe je met Canva een Reel voor Instagram kunt maken.

Stap 1: Start met het juiste formaat voor Insta Reels Video’s

Ga naar Canva en zoek naar het formaat voor Instagram Reels video’s. Je start dan met het juiste formaat afbeelding.

Je kunt direct starten met een sjabloon dat in Canva staat en dit aanpassen naar je eigen huisstijl, maar je kunt ook met een blanco ontwerp beginnen.

Stap 2: Maak je Insta Reel Video

Canva biedt hele leuke opties aan voor je Instagram Reels Video. Je kunt de video eenvoudig houden door enkel gebruik te maken van tekst en foto’s, maar je kunt ook zoals ik bij deze Instagram Reels Video heb gedaan, video’s toevoegen.

Zo kun je dus een instructievideo opnemen in je Insta Reels of geanimeerde elementen toevoegen, waardoor je Insta Reels video er direct wat gezelliger uitziet.

Stap 3: Houd rekening met de lengte van de video

De video die je gaat plaatsen mag maar 30 seconden duren. Houd daar dus rekening mee zodra je de pagina’s gaat maken. Je ziet bovenin het scherm hoe lang de video duurt zodra je deze in z’n geheel van Canva zou downloaden.

Het is goed om te weten dat je de losse fragmenten altijd nog kunt bewerken voordat je de video publiceert. Daarover lees je meer verderop in het artikel.

Stap 4: Download de ‘losse pagina’s’ die je hebt gemaakt

Het werkt het makkelijkste als je de pagina’s van de video apart van elkaar download. Je krijgt dan meerdere losse video’s op je computer, maar dit maakt het straks een stuk eenvoudiger om (als het nodig is) de video op Instagram in te korten.

Bovendien kun je hierdoor ook een deel van de video laten bestaan uit video’s en een ander deel uit afbeeldingen.

Het makkelijkste is om de video’s die je hebt gemaakt te downloaden op je telefoon, want daar ga je ze natuurlijk uploaden op Instagram.

Maar werk je het liefste met Canva op de computer (ik wel!), dan kun je de bestanden naar jezelf sturen in Whatsapp.

Ik heb een Whatsapp gesprek met mezelf om dit soort afbeeldingen eenvoudig op mijn telefoon weer te kunnen downloaden. Overigens is zo’n Whatsapp gesprek sowieso handig voor snelle notities, bijvoorbeeld als je onderweg bent en je iets niet wilt vergeten.

Stap 5: Plaats de video op Instagram

Nu wil je natuurlijk die fantastische video op Instagram hebben!

Open daarom de Instagram app, ga naar je eigen profiel en klik op het plusje. Hieronder kies je voor ‘Reel’.

350

Het scherm dat je dan ziet herken je mogelijk wel, je ziet een soortgelijk scherm op het moment dat je een Instagram story wilt toevoegen aan je account.

Linksonder kun je naar je afbeeldingenbibliotheek gaan en de afbeeldingen/video’s die je zojuist hebt gedownload vanuit Canva selecteren.

Begin bij het eerste fragment, dus selecteer de eerste video die je vanuit Canva hebt gedownload en klik op ‘Toevoegen’.

Als het fragment een video is, kun je vervolgens met behulp van de witte schuifjes aangeven welk deel van de video je in je Insta Reels video wilt gebruiken. Let daarbij wel op dat je Insta Reels video maar 30 seconden mag duren. Je moet dus echt goed gaan selecteren welke beelden je wilt laten zien.

Voeg alle video’s en/of afbeeldingen die je hebt gedownload toe aan je Insta Reels video en klik als je klaar bent op de pijl rechtsonder. Je ziet nu de Insta Reels video die je hebt gemaakt. Je kunt nog elementen, teksten of muziek toevoegen en zodra je ECHT tevreden bent, klik je op de knop ‘Delen op’.

Je kunt hier een bijschrift toevoegen, eventueel de omslagfoto van de Reel aanpassen en aangeven of je wilt dat de Reel ook te zien is in de Instagram feed. Klik nu op de allerlaatste knop ‘Delen’ en de video wordt gepubliceerd.

Heel veel plezier met het maken van jouw Insta Reels Video in Canva! Ik ben benieuwd naar de creaties van anderen in Canva, je mag mijn Instagram account (@delorx) altijd taggen in je Insta Reels video zodat ik de video kan zien en even een hartje kan geven! ❤️

1 thought on “In 5 stappen een Insta Reels Video met Canva”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *