fbpx
Photo by Melissa Scharroo, Capribee.

How To: Facebookberichten inplannen

Ga jij ook altijd naar de Facebookpagina om Facebookberichten in te plannen? Echt dat eerste scherm dat je ziet als je op je pagina komt.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

In het deel waar staat aangegeven dat je een bericht kunt schrijven, begin jij vol goede moed aan een bericht over een Wacky Holiday in de komende week. Je hebt het over hoe het vandaag Chocolade Fonduedag is en deelt jouw persoonlijke verhaal.

Op het moment dat je een hele lap tekst hebt geschreven, de afbeelding of video bij het bericht hebt geplaatst en op ‘Inplannen’ wilt klikken, zie je dat die knop weg is. Je kunt alleen direct plaatsen, een datum in het verleden geven of het bericht als concept opslaan.

Je kunt het bericht dan wel opslaan als concept en dan via de publicatietools het bericht alsnog inplannen. Maar het zijn extra handelingen die je gewoon liever niet doet.

De melding van Facebook dat het inplannen van berichten via de Publicatietools kan, is heel fijn. Maar eigenlijk weet je niet goed wat daar precies mee bedoeld wordt. En als je dan eenmaal bij de Publicatietools bent aangekomen, dan weet je niet hoe je er nou voor zorgt dat je dat Facebookbericht in kunt plannen.

Daar help ik je in dit artikel mee! Het inplannen van een Facebookbericht is namelijk veel eenvoudiger, als je maar even weet op welke knoppen je moet klikken.

Een Facebookbericht inplannen via de publicatietools

Hoe kun je dan wel een Facebookbericht inplannen? Om te beginnen ga je naar de publicatietools. Dat doe je via het scherm waar je voorheen een Facebookbericht maakte om ook in te plannen.

Je gaat naar het onderdeel ‘Geplande berichten’, links in het menu.

Klik op de knop ‘+ Maken’ en schrijf je bericht.

Merk je dat bij het schrijven het venster heel klein blijft en dat je daardoor bij langere berichten niet alle tekst te zien krijgt?

Klik dan eens op het icoontje om smileys toe te voegen.

Zo komt de tekst wel groot in beeld. En dat is een stuk prettiger schrijven!

Klik op de knop ‘Bericht plannen’ om het moment van publiceren te kiezen. Je kunt Facebook suggesties laten doen voor het beste tijdstip. Dat doet Facebook op basis van wanneer je fans online zijn. Maar je kunt ook zelf een moment kiezen. In het geval van een Wacky Holiday kies je natuurlijk de laatste optie, want dat is een vaste dag in de kalender.

Wat als je toch een keer verkeerd begint?

Het duurt altijd even voordat iets een gewoonte wordt. Het zal daarom echt nog wel een keer (of vijf) voorkomen dat je op de verkeerde knoppen klikt bij het inplannen van een bericht. Dat je begint bij het scherm dat ik je als eerste afbeelding van dit artikel liet zien.

Maak je geen zorgen, ook dan kun je nog steeds een bericht inplannen. Sla het bericht op als concept en ga naar de Publicatietools. In het menu links ga naar de ‘Concepten’.

Klik het bericht aan dat je als Concept hebt opgeslagen. Ga naar het pijltje naast bewerken en kies vervolgens voor ‘Plannen’. Je krijgt dan de mogelijkheid om je Facebookbericht te publiceren op een moment naar keuze.

Gaat dit artikel je helpen om een Facebookbericht in te plannen en denk je dat het anderen ook zou helpen? Deel de link naar dit artikel gerust!

Leave a Comment

Your email address will not be published.