fbpx
Photo by Melissa Scharroo, Capribee.

Het stappenplan waarmee je WEL wekelijks content deelt

Iedere week content delen door het schrijven van een nieuwsbrief, het maken van social media posts of een artikel op je blog… het is een hele klus.

Elke week weer waag je eraan. 
Blijft die cursor in je scherm flikkeren, maar verschijnen er geen letters op je scherm.
Er gaat geen nieuwsbrief uit.
Elke dag pers je er maar een social media bericht uit, zonder dat je nog weet of je dezelfde content niet twee dagen eerder al hebt gedeeld.
En dat artikel? Tja, het verschijnt wel. Alleen je weet nog niet wanneer…

Echt, ik weet EXACT hoe dit voelt. Been there, done that 😉
Maar dat is nu niet meer zo. Ik gebruik namelijk een systeem dat het zoveel simpeler heeft gemaakt.

Ik hield namelijk een brainstorm. Met me, myself and I.
Wat een feestje was dat 😉
En nu heb ik genoeg content voor social media, mijn blog én mijn nieuwsbrieven voor de komende 72 weken.

Hoe ik dit doe? Je leest de stappen hieronder.

1. Brainstorm

De eerste stap om een lekkere hoeveelheid aan ideeën te krijgen, is door een brainstormsessie te houden. Dat kan je alleen doen maar je kunt natuurlijk ook samen met iemand brainstormen! Door zo’n brainstormsessie te houden met wie dan ook, kun je een flinke hoeveelheid onderwerpen op een rijtje krijgen die je kunt gebruiken voor je nieuwsbrieven.

In de inleiding kon je al lezen dat ik ook zo’n brainstormsessie heb gehouden. Ik schreef ieder idee dat ik had op een notitieblaadje. Ja, ik had dus ook echt 72 losse blaadjes liggen… Vond mijn kat ook helemaal geweldig, die ging er bijna met een idee vandoor…

De ideeën die ik had stonden niet zomaar los op blaadjes, ik had ze nog enigszins gestructureerd. De ideeën voor onderwerpen over e-mailmarketing lagen op een stapel links en de ideeën voor onderwerpen over online academies kon ik rechts vinden.

Hoe je zo’n brainstormsessie met jezelf kunt houden en hoe je er vooral voor kunt zorgen dat je ideeën opschrijft waar je je doelgroep blij mee maakt, deel ik tijdens het Inspiratie Festival. Dit Online Festival start voor het eerst op maandag 28 maart en je kunt je HIER volledig gratis aanmelden.

2. Nieuwsbrief schrijven

Nadat ik een overzicht heb gecreëerd in de verschillende ideeën en alles op onderwerp is geselecteerd, bepaal ik aan het begin van de maand welke onderwerpen ik ga behandelen. Daarbij hou ik rekening met eventuele promoties, feestdagen (dus ook onderwerpen gerelateerd aan de feestdagen) of challenges die ik aanbied. Ik kies dan namelijk onderwerpen uit die daar mooi op aansluiten.

Zodra de onderwerpen zijn gekozen, kan ik aan de slag met het daadwerkelijk schrijven van de nieuwsbrieven. Hierbij let ik erop dat ik volledig schrijf zoals ik het ook zou zeggen. De grappen die ik maak in een gesprek, zitten op een bepaalde manier in mijn hoofd. Anders zouden ze er namelijk ook niet uit komen tijdens het gesprek 😉

Dat betekent dus ook dat ik die gezonde dosis gevoel voor humor in mijn teksten kan verwerken. Niet alleen voor mijn nieuwsbrieven, maar voor alle teksten die ik schrijf. Social media, artikelen, website en zelfs in mijn e-mails naar mijn klanten. Het enthousiasme en de humor mag erin doorstralen.

Terug naar de nieuwsbrief. Ik schrijf mijn nieuwsbrief zo, dat het een mooie inleiding van een artikel op mijn blog zou kunnen zijn. Ik geef er vaak nog een twist aan, omdat ik me in mijn nieuwsbrieven vaak net iets vrijer voel. Artistiek zou ik het niet willen noemen, maar er zit dus regelmatig net iets unieks in wat je verder niet in mijn artikelen kunt vinden.

3. Artikel schrijven

De reden dat ik aangeef dat de nieuwsbrieven verschillen van de artikelen op mijn blog, is omdat de nieuwsbrieven heel vaak de inleiding van een blog vormen. Scheelt dat dus mooi weer even schrijven!

In de nieuwsbrief die bij dit artikel dat je nu leest hoort, gebruikte ik dezelfde inleiding. Ik heb alleen een kleine twist gemaakt in het deel waarin ik verwijs naar de stappen die ik gebruik voor het delen van content. In de nieuwsbrief verwijs ik naar het artikel, hierboven vertel ik dat mensen verder kunnen lezen om de stappen te lezen.

Is je nieuwsbrief echt compleet anders? Dan wordt het een stuk lastiger om ook een link te leggen naar een van de artikelen op je blog die je hebt geschreven.

4. Social media

Maar hoe doe je het dan vervolgens met social media? Het meest ideale artikel op je blog is een artikel met 5 tips (of misschien zelfs meer). Je kunt dan namelijk iedere dag een tip uit dat artikel delen en telkens verwijzen naar het artikel voor de andere tips die mensen mogelijk eerder die week nog niet gezien hebben. Je stories zijn ook eenvoudig te maken. Je kunt per dag een tip eruit pakken en deze live toelichten, maar je kunt net zo goed de 5 tips achter elkaar delen in losse stories, met daarbij nog wel een kleine toelichting per tip.

Het is deels hoe ik het doe. Ik zorg er wel altijd voor dat mijn artikelen de basis vormen voor de content die ik deel op social media. Toch heb ik op mijn Instagram een bepaalde feed, waardoor ik soms ook een Canva tip deel of een quote plaats. Ik kijk dan naar manieren om deze onderdelen aan te laten sluiten op het ‘thema’ van die week. In een van de posts die bij dit artikel hoort, deel ik bijvoorbeeld dat ik de Facebook Creator studio gebruik om mijn berichten in te plannen. Of dat ik met Canva allerlei afbeeldingen maak die ik gebruik om de content uit dit artikel te delen.

Nu je mijn 4 stappen weet voor het delen van content, ben ik ook heel benieuwd naar jouw manier om content te delen. Laat je het me hieronder weten?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *