fbpx
Photo by Melissa Scharroo, Capribee.

3 manieren om Canva te gebruiken voor je blog

Canva kent heel veel verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om het maken van afbeeldingen. Je kunt afbeeldingen maken om op social media te plaatsen, waarbij je kunt denken aan afbeeldingen voor op je Facebookpagina, Instagram of in je nieuwsbrief. Maar er zijn zoveel meer opties. Zo kun je in Canva complete e-books ontwikkelen die je kunt gebruiken om je nieuwsbrieflijst te laten groeien of je kunt zelfs een curriculum vitae opmaken in Canva.

Mogelijkheden genoeg dus! In dit artikel deel ik graag met je welke mogelijkheden er zijn als je Canva wilt gebruiken voor de blog op je website.

1. Afbeelding voor het artikel zelf

Heb jij een pagina met daarop alle artikelen die je ooit voor je blog hebt geschreven? Zo’n pagina ziet er natuurlijk heel tof uit als je er afbeeldingen bij hebt staan met bijvoorbeeld de titel voor je blog.

Op mijn eigen website ziet de overzichtspagina met alle artikelen er als volgt uit:

Bij het maken van deze afbeelding let ik erop dat de titel in beeld is en dat de afbeelding op de achtergrond ondersteunend is aan de titel van het artikel.

2. Ondersteunende afbeeldingen in het artikel

Het artikel op je blog kan natuurlijk bestaan uit enkel tekst, maar het leest een stuk prettiger als er hier en daar afbeeldingen zijn toegevoegd. Het kan het artikel daarbij ook nog eens versterken.

Je kunt daarbij denken aan afbeeldingen met een pijl, om heel specifiek aan te geven waar mensen bepaalde informatie terug kunnen vinden. Dat is handig als je een blogartikel hebt waarin je uitlegt hoe mensen iets kunnen doen, bijvoorbeeld iets kunnen instellen op hun computer.

Een andere mogelijkheid om je artikel te versterken door een afbeelding is door een infographic te maken in Canva. Zo zou een infographic voor het stappenplan om een weggever te maken er als volgt uit kunnen zien:

3. Afbeeldingen om je artikel te delen

Je wilt dat het artikel dat je hebt geschreven door zoveel mogelijk mensen wordt gelezen. Daarom ga je het ook delen. Dat kun je doen door het artikel te delen op social media en in je nieuwsbrief.

Je kunt hiervoor de afbeelding gebruiken zoals je deze bij het eerste punt zag. Dit formaat afbeelding is ideaal om je artikel te delen op Facebook. Op Instagram gebruik je alleen vierkante afbeeldingen of afbeeldingen op een formaat dat mooi oogt in de Instagram Stories.

Je kunt de verschillende afbeeldingen met verschillende afmetingen in Canva maken. Daarvoor kun je de sjablonen gebruiken die in Canva beschikbaar zijn, maar je kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de slag!

Zelf maakte ik voor mijn Instagram stories deze afbeelding met effecten:

TIP: Je kunt je nieuwste artikel promoten door te vertellen waarom mensen het artikel echt zouden moeten lezen. Je kunt natuurlijk ook het artikel opsplitsen. Als ik dat zelf bij dit artikel zou doen, zou ik al 3 losse berichten voor op Instagram hebben, waarbij ik dan nog steeds kan verwijzen naar waar mensen het hele artikel kunnen lezen.

Ga jij Canva vanaf nu ook gebruiken voor je blog? Of deed je dat al?  

1 thought on “3 manieren om Canva te gebruiken voor je blog”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *